Съвети за теглене на бързи кредити

При забавяне на заплатата ви, при спешна нужда от пари или при нужда от ремонт тегленето на бързи кредити е популярно решение. Бързи кредити се характеризи с по-високи лихви, но с по-лесна процедура по приемане, документите, които ще са ви нужни са по-малко. Бързите кредити се теглият в малки срокове и най-често по голяма спешност. Макар увиличаването на популяноста на бързият кредит, ние препоръчваме да пристъпите към тегленето на му като последно решение, заради неговата висока лихва. Хубава е винаги да имате спестени пари, който можете да ползвате при спешна нужда. В тази статия ще ви запознаем с няколко полезни съвета при тегленето на бърз кредит. А те са:

  1. Проучете кредитора
  2. Изберете най-удобният начин за кандидастване
  3. Изберете оптимален размер и срок на погасяване на кредита
  4. Проучете внимателно всички клаузи по договора
  5. Запознайте се с лихвите
  6. Сравнете допълнителните такси и разходи
  7. Разучете допълнителни услуги на компанията

Проучете кредитора на бързи кредити

С нарастване на популярността на този вид услуги на пазара излизат все повече и повече небанкови финансови институции, които предлагат бързи кредити. Важно е да проучите дали дадена фирма има необходимите разрешителни и се води на регистър към БНБ, за да сте сигурни, че нещата са легитимни. Не е препоръчително да теглите кредит от несигурни източници, защото макар и най-вероятно по-лесно, шансът да попаднете на имама е много по-висок.

Изберете най-удобният начин за кандидастване за бързи кредите

Едно от най-големите предимства на бързите кредити е, че все повече фирми вече предлагат кандидатстване онлайн или по телефон. Ако се интересувате от онлайн кредити можете да разгледате тази статия тук. Плюс на онлайн кредитите е, че дори няма да се наложи да посещавате офис на въпросната фирма, което пък ще ви спести доста време и усилия. Проучете най-изгодният и лесен начин за вас да кандидаствате и се възползвайте от него.

Изберете оптимален размер и срок на погасяване на бързи кредити

Това са най-важните параметри на кредита, които трябва да обмислите. Колко пари взимате и за колко месеци ще ги погасявате ще окаже влияние на размера на вноската ви. Доста фирми предлагат и онлайн калкулатори, които ще ви помогнат да изберете подходящ размер на кредита и срок на връщане. За оптимални за вас условия при тегленето на какъвто и да е вид кредит може да се обърнете към нас. Нашата работа е да ви спестим време, усилия и пари на изцяло безплатна цена. За повече информация проверете тук.

Проучете внимателно всички клаузи по договора за бързи кредити

След като получите одобрение, ще сключите договор с фирмата за отпускане на бърз кредит. Това е момента, в който трябва внимателно да го прочетете и да проверите съдържанието му, преди да го подпишете. Трябва всичко в него да ви е ясно и известно. Ако имате въпроси, задайте ги на представител на фирмата или на нас, преди да сложите подписа си на договора. 

Запознайте се с лихвите

Анализирайте лихвата по бързия кредит и с колко отгоре ще трябва да върнете при неговото погосяване. Проучете дали си заслужава спрямо лихвата тегленето на бързият кредит. По принцип фиксираните лихви ви дават сигурност,а от друга страна променливите лихви се влияят от пазарния лихвен индекс, който не е постоянна величина. С тях може по-трудно да прогнозирате как икономическата база ще повлияе на вашия кредит. Някои компании отпускат кредити с 0% лихва и без никакви такси, при условие, че успеете да върнете парите в определен срок (обикновено до месец след теглене). Ако парите ви трябват само временно, до заплата, може да се възползвате от такъв вид безлихвен кредит.

Сравнете допълнителните такси и разходи по бързи кредити

Проверете дали има такси за предсрочно погасяване, за кандидатстване, движение и управление на кредита. Също може да се наложи да заплатите за месечна такса по обслужване на кредита, внасяне на погасителна вноска или за друг вид услуга, предлагана от финансовата институция. Наличието на такси оскъпява кредита, затова търсете компании, с които може да ги избегнете.

Разучете допълнителни услуги на компанията

Може би компания, която позволява рефинансиране на кредита, или пък има опция за удължаване на срока за погасяване ще пасне по-добре на вашите нужди. Много компании се стремят да предложат по-конкурентни условия и допълнителни услуги, затова може да се възползвате напълно и да изберете такава фирма, която добавя стойност към услугата. 

Взимането на бърз кредит не е сложна процедура, но все пак е добре да имате предвид гореспоменатите съвети. Така ще направите най-добрия избор с най-добрата фирма за вашите нужди.

Може да ни следвате и в социалните мрежи:

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *