Как да направим избор на подходящ кредит?

избор на подходящ кредит

Всеки човек изпада в тежка финансова ситуация или просто иска да си купи жилище, автомобил или нещо друго, което му е нужно. Затова е хубаво да познавате и да можете да направите избор на подходящ кредит за вас. В тази статия ние ще се опитаме да ви запознаем с всичко най-важно, за да може да направите най-добрия избор на подходящ кредит за вашите нужди.

Все пак, ако имате затруднения с избирането или кандидатстването за вашият кредит, можете да се обърнете към нас за безплатна кредитна консултация.

 

Свържете се с нас

Безплатни кредитни консултации

Свържете се с нас за да получите своята безплатна консултация.

Сега ще  обърнем внимание на няколко важни въпроса за вашия кредит:

Какъв избор на подходящ кредит можете да направите според нуждите ви?

Най-важното е да имате предвид причината поради която ще кандидатствате за финансиране, за да изберете правилния кредит. Например, потребителския кредит е подходящ, ако искате да ремонтирате своето жилище, да отидете на почивка, за ремонт на кола, за скъпо лечение. Ипотечния кредит се тегли главно за закупуване на жилище. Инвестиционния кредит е полезен за стартиращи бизнеси, в които искате да инвестирате.

Какво трябва да знаете при тегленето на заем, независимо какъв е той, за да направите избор на подходящ кредит?

Много е важно да знаете преди да кандидатствате, дали имате финансова обезпеченост за тегленето на избрания от вас кредит. Трябва да обмислите вашите бъдещи възможности. Нашият съвет е, ако предстоят съкращения или сте на изпитателен срок, или каквото и да е било подобно притеснение, да обмислите сериозно намерението си да теглите заем. Добре обърнете внимание за колко време ще погасите заема, колко пари са ви нужни, които следователно искате да изтеглите, какви са таксите, комисионните и лихвите, могат ли те  да се променят и при какви условия. Общите условия на различни кредитни фирми също са важни, така че обърнете им внимание също.

При теглене на кредит проверете дали отговаряте на условията.

Като изберете финансовата институция, от която ще изтеглите своя кредит е много важно да погледнете техните условия за кандидатстване и отпускане на кредит. Ако не сте ги спазили, те няма да ви го отпуснат. Ако не можете да изпълните техните условия няма смисъл да кандидатствате.

Хубаво е да имате добра кредитна история, за да бъдете одобрени от банката..Хора с добра кредитна история безпроблемно могат да бъдат приети за всеки един кредит, най-вече, ако са със стабилен месечен доход. Невърнати заеми и закъснение с месечни вноски влияе зле на вашата кредитна история, което от своя странна пък може да ви попречи да изтеглите желания от вас кредит. Има кредитни институции, които може да ви отпуснат кредит и при лоша кредитна история. Те все пак  я проверяват преди да го отпуснат. Други пък ще ви определят като рисков клиент и ще променят условията заради това, но повечето банки ще откажат да ви финансират.

Как да изберем банка при тегленето на кредит?

Много е важно да изберете най-подходящата банка, което може да зависи от вида кредит, който желаете да изтеглите. Хубаво е да погледнете внимателно офертите на всяка банка и да ги сравните. Имайте предвид, че офертите на сайтовете на банките може да са неактуални, затова винаги е хубаво да се свържете с кредитен консултант. Има няколко фактора, чрез които можете ефективно да намерите най-добрата банка и те са:

  1. Лихвения процент естествено е много важен. Нашият съвет е внимателно да прегледате всички клаузи в договора ви преди да го подписвате.
  2. .Възможността за преструктуриране на кредита- Проверете дали имате възможността за преструктуриране на дълга, предоставянето на „кредитни ваканции“ или други отсрочки. Важно е да погледнете дали банката сътрудничи със застрахователни компании, защото при тегленето на ипотечни кредити или такива, за закупуване на автомобил, трябва да се поинтересувате, с кои автокъщи и застрахователни компании работи банката. Възможно е тези организации да нямат най-атрактивните цени и тогава да се наложи да търсите по-подходящо решение.
  3. Политиката на банката спрямо просрочените кредити-Тук трябва да проверите глобите при забавянето на плащанията  и сътрудничеството ѝ с коректорски фирми.
  4. Условията на кредитиране и лихвата-Условията на кредитиране и размерът на лихвения процент се променят в зависимост от сроковете. Колкото по-дълго ще ползвате един кредит, толкова повече ще трябва да платите на банката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *