Закупуване на жилище с ипотечен кредит. Първи стъпки.

закупуване на жилище с ипотечен кредит

Закупуване на жилище с ипотечен кредит все повече се превръща в трудно начинание за младите семейства, взели решение да закупят първия си дом.

Настоящата статия има за цел да даде първоначални насоки на посетителите на сайта ни. Така те ще могат правилно да планират времето и усилията сипри избор и закупуване на жилище с ипотечен кредит.

Четири основни стъпки при закупуването на жилище с ипотечен кредит

  1. Проучвам пазара на недвижими имоти. Разбира се, че можете да проучите пазара чрез близки и приятели, както и ровейки се в интернет пространството за подходящи оферти. Все пак добре е да се консултирате с брокер, оценител на недвижими имоти или кредитен консултант. Незабравяйте, че от пазарната оценка на имота зависи сумата на кредита. Когато избирате имота, добре е да направите първоначално избор на следните параметри: локация; вид на имота – апартамент, къща, жилище в затворен комплекс, вила; близост до спирки градски трянспорт, магазини, училища, детски градини, поликлиники, болници, денонощни аптеки, паркове, градини, близост до работно място и други, големина на жилището, брой спални, обслужващи помещения и т.н.
  2. Проучване условията за жилищен кредит. Първо трябва да определите всички разходи по закупуване на жилището. На първо място трябва да включите разходите по придобиване на имота. Това са нотариални такси, комисионна на брокер, местен данък и др. Добре е да направите разчет на личните си финанси, включвайки всичките си месечни приходи и разходи. Не подценявайте и не забравяйте да изчислите разходите за ремонт и обзавеждане на бъдещето ви жилище. Важно е да знаете, че освен разходите, трябва да имате минимум 10% от цената на имота. Това е вашето т.наречено самоучастие при покупката на жилище с кредит. Когато избирате банка, която да финансира покупката ви е важно освен лихвата, да вземете предвид и всички допълнителни условия;срок на кредита, избор на валута. За да изберете най-подходящата за вашите цели банка е добре да проучите минимум три банки и да поискате от тях предварителни оферти. За да не губите време и нерви в обикалянето на офисите на банките ви съветваме да се обърнете към кредитен консултант. Услугата е напълно безплатна за клиентите. Последвайте връзката за да си запазите час за безплатна консултация с наш консултант.
  3. Намирам мечтания дом;
  4. Избирам банката за жилищен кредит. Доверете се на нашите консултанти, които ще ви помогнат в избора на банка, оформянето на необходимите документи за кандидатстване, контактите ви с банковите служители при представянето на необходимите документи и подписването на договора за кредит;
Tags: ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *